IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
128 , 00 kr.
160 , 00 kr.
Fugletosserne

Fugletosserne

Viggo er vild med fugle, han har udstyret i orden – rygsæk, gummistøvler, grønt tøj, fuglehatten med en fjer i og så en kikkert, selvfølgelig. Han tager fugletøjet på, når han er i parken. En dag sidder han ved vandet og spejder efter en isfugl. Pludselig lyder et plask. På den anden side af åen står tre drenge fra klassen. En af dem kaster en sten og råber »Fugletosse«. Det er Søren. Han er en af dem det er lidt synd for. Han kaster kun stenen for at vise, at han tør.

Da Søren bukker sig efter en sten, skubber de to andre ham i vandet og stikker af. Søren kan ikke komme op, så Viggo hjælper ham. Det bliver starten på et nyt venskab. Søren bliver også interesseret i fugle. Så nu er de to »Fugletosser«.

Viggo er en tænksom dreng. Mange vil nok kalde ham en nørd, altså på den gode måde. Han har ikke så mange venner. Han er lige flyttet ind i en lejlighed med mor, fordi far er flyttet. Klassekammeraterne spørger og spørger. Nogle griner og driller. Det er han vant til, men nu generer det ham. Han har lyst til at slå fra sig, men vælger at gå. Det får man jo ikke venner af.

Lix 9,3

1. udgave 2016
Lektørudtalelsen lød blandt andet:

“To rigtigt fine historier om Viggo, som er så nysgerrig og eftertænksom at mange vil opfatte ham som en nørd. Det er på tide, at nørde-begrebet får en kærlig og forstående behandling, og det er på tide, at normalitets-loftet hæves en smule. Det hjælper disse to søde, varme og sjove historier med til.”

“To fine bøger for alle mellem 7 og 10 år. God til samtale om ensomhed, hvad det vil sige at være noget særligt eller til dyb fordybelse. Rigtig god til de børn, som er særlig tænksomme - eller måske lidt nørdede. Anbefales.”

Jesper Holtoug, Lektørudtalelse januar 2017


Børn & Bøger skrev blandt andet:

”De første to bind i den nye serie Viggo-bøgerne er både vellykkede og hjertevarme.”

”Det er to dejlige bøger i stift bind og med glittet papir. Bøgerne er særdeles velskrevne i et let og flydende sprog med en god dialog.” ”Jan Solheims farverige og dejlige tegninger findes på så godt som alle opslag i disse to meget vellykkede og hjertevarme historier for børn fra 7-10 år.”

Kurt Kristensen, Børn & Unge nr 1-2017


 


Forfatter(e): Hans Chr. Hansen, ill. Jan Solheim
ISBN: 978 87 7369 985 0

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788773699850
Forlag: Alinea 1. udg.
24. nov. 2016
43 sider
Fag: Dansk Niveau: 1. klasse Redaktør: Jesper Lyders Andersen
160 , 00 kr.
128 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms