IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
390 , 00 kr.
487 , 50 kr.
Udtalemangler - og hvad så?

Udtalemangler - og hvad så?

og hvad så?
 
Omfattende træningsmateriale til de børn, der har svært ved at lære at sige forskellige lyde i det danske sprog.


Alle beskrivelserne, vejledninger og forslag er udformet, så de også er tilgængelige for brugere uden talepædagogisk baggrund.

Vejledning, øve- og træningsark kan frit printes fra cd'en.

Den medfølgende cd leveres med skolelicens (se evt. licensbetingelser i gruppen Levering).

Fra Børn & Unges opslagstavle:

Lede lyde i dansk
"Du taler, som om du har en kartoffel i munden", eller "Danskerne lyder som gøende hunde". Det er udsagn, man ofte hører fra udlændinge om det danske sprog. Og det er ikke bare mange børn i indvandrerfamilier, men også danske drenge og piger, som kan have svært ved at udtale de danske sproglyde. Det gælder ikke bare 'R', som til sidst i et ord næsten ikke udtales, det flade 'A' eller det bløde 'D'. Alle lydene kan være lede at lægge rigtigt på tungen, alt efter om barnet har specifikke udtalemangler, sidelæsp, ganesejlsfunktion eller et andet problem. En ny bog gennemgår bogstavernes udtaler fra A til Å, og man behøver ikke være talepædagog for at bruge bogen. Til bogen hører en cd, hvorfra man frit kan printe vejlednings-, øve- og træningsark.


Folkeskolen skrev blandt andet:

"Dette materiale er udformet, så det kan bruges af både forældre, pædagoger og talepædagoger. Sproget er let forståeligt, og de mange spil og øvelser er enkle at gå til." "Cd'en indeholder både de teoretiske afsnit og en stor mængde spil, der frit kan printes ud. Her vil jeg anbefale tyndt karton. Man kan lave billedlotterier og vendespil til de lyde og lydforbindelser, der skal trænes. Der er virkelig mange spil og opgaver til hver eneste lyd. Talepædagogen kan printe teoretiske afsnit samt relevante spil og opgaver ud, så barnet kan træne videre hjemme eller i institutionen. Forældre og pædagoger kan også selv gå i gang med støtte i bogen og opgaver fra cd'en.
Det er et vældig godt og omfattende materiale, som anbefales til talepædagoger, daginstitutioner og forældre.

Tove Kettner Heiberg, Folkeskolen 16.05.2006


Dansk Audiologopædi skrev blandt andet:

"En god samling billeder/øvelser, der er opbygget på en overskuelg måde. Især egner materialet sig godt som udgangspunkt for den nyuddannede talepædagog, der skal inspireres til at planlægge et artikulatorisk undervisningsforløb."

Anja Bau, Dansk Audiologopædi juni 2006


Talepædagogen skrev blandt andet:

"Materialet er nemt tilgængeligt og let at printe ud. Yderligere er der mulighed for at videresende øvelser pr. e-mail, og det fungerer. Det er dejligt med et nyt lettilgængeligt materiale, der supplerer tidligere udgivet materiale, og som kan bruges i de elektroniske medier. Naturligvis kan materialet ikke erstatte samtalen og rådgivningen med og til forældrene og den talepædagogiske indsats, der skal ydes med specifikke udtalevanskeligheder. Men de enkelte øvelser er et rigtigt godt supplement."

Marianne Jessen, Talepædagogen nr 3-2006


Skolestart skrev blandt andet:

"Her er et materiale, som det er inspirerende at læse og bruge.Bogen indeholder en generel information om udtalevanskeligheder og sproglyde, og i beskrivelserne og forslagene til øvelser, træning og spil får man en rigtig god information om, hvad det er væsentligt at være opmærksom på, når man er ”sproggiver”. "Materialet kan udmærket bruges, som et generelt lege/lære materiale for alle børn, der er i færd med at udvikle deres sprog. Men det indeholder også en god information og mulighed for at træne særligt med de børn, som har brug for støtte."

Hanne Toxværd, Skolestart nr 6-2006
 


Forfatter(e): Carl Anker Christiansen, Bent Aage Larsen, Bo Ege
ISBN: 87 7607 221 5

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788776072216
Forlag: SP Forlag 1. udg.
01. mar. 2006
111 sider
Fag: Tale-høre-træning Niveau: Voksenhenvendt Redaktør: Jesper Lyders Andersen
487 , 50 kr.
390 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms