IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.sp-forlag.dk
198 , 00 kr.
247 , 50 kr.
TrasMo Manual

TrasMo Manual

tidlig registrering af sansemotoriske færdigheder hos børn, manual

Undersøgelser har vist, at børn med store sansemotoriske vanskeligheder kun sjældent vokser fra det. Vanskeligheder med motorik og sanseintegration påvirker ofte barnets udvikling på andre områder. De sansemotoriske vanskeligheder forhindrer dem ofte i at lege og deltage i typiske børneaktiviteter, skabe gode relationer eller knytte venskaber. Det er derfor vigtigt at man i dagpasningstilbuddene kan identificere disse børn tidligt og iværksætte den nødvendige indsats.

TrasMo er udviklet med det formål, at fremme en tidlig, målrettet indsats i forbindelse med det pædagogiske arbejde i daginstitutioner og dagpleje, til forældresamtaler og i det tværfaglige samarbejde. Materialet er udviklet til børn i alderen 2- 5 år, men er dog også velegnet til kommende skolebørn, fordi der indgår mange aktiviteter, som er vigtige at mestre ved skolestart.

TrasMo beskriver aktiviteter, der er typiske for børn i de forskellige aldersgrupper inden for 8 forskellige områder: : personlige færdigheder, daglige færdigheder, leg, regulering af sanseindtryk, grovmotorik, finmotorik, tegnefærdigheder og boldfærdigheder.

TrasMo består af en manual og et cirkelskema. I manualen er der vejledning i at udfylde skemaet og idéer til at støtte barnets udvikling af sansemotoriske færdigheder gennem de daglige aktiviteter.

TrasMo-skemaet er til brug ved registrering af, hvordan barnet bruger sine sansemotoriske færdigheder i dagligdagen i daginstitutionen eller dagplejen.

Dansk Audiologopædi skrev blandt andet:

”Ud over at være et redskab til registrering af sansemotoriske færdigheder hos børn har TrasMo også et budskab. Budskabet er at tage udgangspunkt i barnets motivation ved at tilrettelægge meningsfulde aktiviteter og sikre barnets aktive deltagelse. Institutioner må vurdere omgivelser og barrierer i aktiviteter i forhold til at skabe optimale rammer for det enkelte barns udvikling. TrasMo udfylder et tomrum for pædagoger i børneinstitutioner og har potentiale til at blive en stor succes.”

Ulla Sparholt, Dansk Audiologopædi 3/2012


 

 


Forfatter(e): Birthe Engmann
ISBN: 978 87 7607 697 9

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788776076979
Forlag: SP Forlag 1. udg.
02. maj 2012
106 sider
Fag: Iagttagelsesmaterialer Niveau: Før skole Redaktør: Jesper Lyders Andersen
247 , 50 kr.
198 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms