IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
48 , 00 kr.
60 , 00 kr.
TRAS vejledning

TRAS vejledning

en vejledning i brug af TRAS-skemaet
Tras-materialet er beregnet til at følge småbørns sprogudvikling (2-5 år).

Vejledningen er en hurtig indføring i Tras-skemaet. Den er skrevet til pædagoger, sundhedsplejersker og andre som støtte til at komme godt i gang med Tras. Det er en god ide at have Tras-skemaet foran sig, når man læser vejledningen. Det letter arbejdet, når man skal i gang med at udfylde et skema, at der er opnået fortrolighed med skemaets opbygning.

Skemaet er beregnet til at følge og beskrive den sproglige udvikling, således at man kan få overblik over barnets stærke og svage sider. På den måde kan man sikre sig, at man har gennemtænkt væsentlige trin i sprogudviklingen hos alle småbørn. Hvis man er bekymret for et barns sprog, kan skemaet bruges til at beskrive udviklingen. Tras-skemaet er et godt udgangspunkt for tværfagligt samarbejde med fx talepædagogen eller psykologen.

Artikel om TRAS 
Læs om materialet »Sprog i farver« et materiale til pædagogisk opfølgning på TRAS.

Faglig Sammenslutning af Sundhedsplejersker skrev blandt andet:

“Jeg har afprøvet skemaet i en enkelt familie og fik helt klart en viden om, hvor barnets sproglige vanskeligheder var. Herefter var det muligt at kontakte kommunens tale- og hørepædagog, for at søge råd og vejledning. Desuden fandt jeg hjælp i Tras håndbogen. Jeg vil mene, det er et brugbart redskab for sundhedsplejersken i de familier, hvor hun ser børn mellem 2 og 5 år. Skemaet er godt til at følge barnets sprogudvikling og vurdere fremskridt og det kan give en mere kvalificeret vurdering, inden henvendelse til samarbejdspartnere. Desuden giver håndbogen god viden og forslag til sprogstimulering.”

Nina Hammertoft, sundhedsplejerske


Dansk Audiologopædi skrev blandt andet:

“TRAS får hermed mine bedste anbefalinger. Den danske vejledning til skemaet er grundig og gennemarbejdet.” “Der er faktisk ingen undskyldning for ikke at gå i gang!”

Lisbeth Jørgensen, Dansk Audiologopædi nr 1/2004

 


Forfatter(e): Inge Benn Thomsen, Dansk Videnscenter for Ordblindhed
ISBN: 87 7399 919 9

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788773999196
Forlag: SP Forlag 1. udg.
05. maj 2003
28 sider
Fag: Førskole og børnehaveklasse Niveau: Før skole Redaktør: Jesper Lyders Andersen
60 , 00 kr.
48 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms