IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
218 , 00 kr.
272 , 50 kr.
Talkaniner, vejledning

Talkaniner, vejledning

Alt for mange elever ender i matematikvanskeligheder, fordi de ikke har arbejdet systematisk med regnestrategier og sidder fast i rigide tælleregler – helt op i udskolingen. Talkaniner giver elever stærke basale matematikfærdigheder og hjælper med til at synliggøre og konkretisere arbejdet med strategier i matematikundervisningen.
 

 

Materialet er bygget op omkring 14 Talkaniner, som hierakisk præsenterer eleverne for tælle- og regnestrategier. Sammen med Talkaninerne lærer eleverne strategierne en ad gangen for at kunne bruge dem i mere sammensatte regneoperationer bagefter. Et centralt element i aktiviteterne er de fire repræsentationsformer: den mundtlige, den skriftlige, den hverdagsrelaterede og den konkrete.
 

 

I aktiviteterne bliver der arbejdet med alle de matematiske kompetencer i Fælles Mål. Forud for hver kanin er der en oversigt over, hvilke matematiske aktiviteter, der er i spil ved hver aktivitet.
 

 

Det er vigtigt at følge op på, hvilke mål den enkelte elev har nået og herefter justerer/sætter nye mål. Hver Talkanin bliver fulgt op med en evalueringsdel på klassen. Evalueringssiderne ligger til fri print herunder.
 

 

Talkaninerne er udarbejdet inden for kompetenceområdet Tal og Algebra til undervisningen i 0.-2. klasse, men henvender sig i høj grad også til udfordrede elever, der har behov for en specifik indsats.

Hele materialet består af en vejledning, et hæfte og et plakatsæt
 

 

1. udgave 2017

 

 
 
 
 


 

 
 
Folkeskolen skrev blandt andet:
 
”Talkaniner gør Ninusdage til plusdage.” ”I en verden af digitale læringsplatforme og diverse forlags internetportaler til snart sagt alle grundskolefag bliver man positivt overrasket, når nogen alligevel har lyst til at sende et fysisk baseret læremiddel på markedet.”
 
”Det må i hvert fald være sjovt og spændende for eleverne, når de fra tid til anden kan lægge et traditionelt matematiksystems måske lidt mere formaliserede træning til side og i stedet får lov til at udfolde sig (fysisk) i selskab med deres langørede venner. Og hvem kan lære 0.-2. klasse at tilegne sig fornuftige regnestrategier? Det kaninerne. Så det er bare med at få dem op af hullerne.”
 
Steen Ehlers, Folkeskolen 9. november 2017
 

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788771771138
Forlag: SP Forlag 1. udg.
05. apr. 2017
166 sider
Fag: Matematik Niveau: Voksenhenvendt Redaktør: Jesper Lyders Andersen
272 , 50 kr.
218 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms