IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
128 , 00 kr.
160 , 00 kr.
Skrumpehovedet

Skrumpehovedet

Albert er på vej hjem. Det er mørkt og det regner. Han finder en lille rund tingest ved kantstenen. Det ligner hovedet fra et menneske! Altså ikke et hoved i almindelig størrelse, men et meget lille hoved. Et skrumpehoved. Pludselig bliver aftenen meget sjovere. Albert putter hovedet i lommen. Det skal med hjem, men far og mor må ikke opdage det.

Albert ved en del om skrumpehoveder, for hans far arbejder i den del af museet, hvor skrumpehovederne bliver udstillet. Samtidig er skrumpehoved hans fars yndlingsudtryk, når Albert gør noget forkert. Så kalder han ham for et lille peruviansk skrumpehoved – i en venlig tone, selvfølgelig.

Pludselig hører han en svag lyd. Det er et lille grynt, som kommer nede fra lommen. Det kommer fra skrumpehovedet. Det stirrer på ham med et vredt udtryk, mens det hvæser gennem den sammenrimpede mund. Regnet har vækket det til live igen. Albert klipper snorene i de sammensyede læber op, og straks vælter en række ukvemsord fra skrumpehovedet. Hvad sker der lige? Hvordan kan hovedet tale dansk? Hvordan skal Albert lige skaffe mad til det sultne hoved – og hvad spiser et skrumpehoved?

Uddrag fra bogen
Albert skynder sig hjem, og snart står han ved hoveddøren. Han hiver ud i lommen, så han kan se skrumpehovedet.
”Hør her, høvding, når vi kommer ind, så siger du ikke en lyd. Er du med?”
”Mrff… hbm…” lyder det vredt fra lommen.
”Jeg mener det,” siger Albert. ”Hvis jeg hører så meget som en lyd fra dig, tørrer jeg dig med min mors hårtørrer. Så bliver du lige så tør, som da du hang på museet og ikke kunne sige en lyd. Er du med?
”Godt ord igen,” kommer det fra lommen. ”Men husk nu, at du har lovet mig en larve.”

Lix 17,2

1. udgave 2015Ønsker du at købe bogen som e-bog til iPads/tablets?

Du skal være opmærksom på, at du kun kan handle med betalingskort i Apps& Books-shoppen. Det er ikke muligt at mikse en bestilling med en bestilling i www.spf-herning.dk og foretage køb i samme proces. Du skal afslutte denne handel, før du eventuelt klikker dig over i www.spfappsandbooks.dk

Du kan gå til e-bogen her

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

”Det er en sjov historie med god humor og mange finurlige detaljer. Et hit for børn med hang til sjove bøger. Kim Dalsgård har lavet illustrationer til bogen, som rammer humoren godt. Glade og sjove tegninger, som tydeligt illustrerer, at det er en bog fuld af pjat og ballade.”

”Jørn Jensen er kendt af alle, der arbejder med begynderlæsningslitteratur. Han gør det altid godt. Også med denne udgivelse, som anbefales til både folke- og skolebiblioteker. En sjov udgivelse, som fanger målgruppen ind via sine illustrationer.”

Henrik Munch Jørgensen, Lektørudtalelse (15/29) 5 177 865 0 (BS)


 


Forfatter: Jørn Jensen, ill. Kim Dalsgaard
ISBN: 978 87 7369 940 9

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788773699409
Forlag: Alinea 1. udg.
28. maj 2015
28 sider
Fag: Dansk Niveau: 2. klasse Redaktør: Jesper Lyders Andersen
160 , 00 kr.
128 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms