IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
82 , 00 kr.
102 , 50 kr.
Sådan lå landet

Sådan lå landet

tre noveller, om livet på landet i slutningen af 1800-tallet

Henrik Pontoppidan var Danmarks første store social-realistiske forfatter. Han skrev om de store sociale forskelle på landet i slutningen af 1800-tallet. Dengang levede 80 % af den danske befolkning deres liv på landet. Denne bog indeholder tre af Henrik Pontoppidans noveller i en bearbejdet og gendigtet udgave.

Ane-Mette
En lille fattig pige, der døde lige så stille, mens familien var optaget af den rasende fulde far. Ane-Mette skal graves op, fordi hendes gravsted skal bruges til datteren fra landsbyens rigeste familie.

Bondeidyl
Et drama mellem tre unge, den rige gårdmandssøn Olav og de to fattige ansatte. Ane arbejder som malkepige. Hun er forlovet med den fattige Mathias. Olav mener, at han kan tage Ane som han vil. Og det vil han til den store høstfest.

Hans og Trine
To unge mennesker, der forelsker sig i hinanden helt på tværs af de sociale skel i landsbyen. Trine bliver gravid og Hans er svag, da hans mor begynder at bagtale den fattige, med stolte Trine.

Se opslag fra en Let klassiker

Om serien Lette klassikere

Danskuddannelse 1, 2 og 3
 


Opgaver
 
 

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

"Trods deres korte form og det lette sprogbrug med de enkle sætninger får de tre fortællinger beskrevet de hårde sociale vilkår på landet i gamle dage. En fint bearbejdet udgave af Pontoppidans noveller, der viser og formidler realistisk og barskt den triste stemning af fattigdommens håbløshed."

Kirsten Katholm, Lektørudtalelse (06/07) 2 607 655 2 (A)


Folkeskolen skrev blandt andet:

"Novellerne er indtalt som lydbog i moderat tempo. Indtalingen er god. Kirsten Kirchs bearbejdning er vellykket. Historierne virker stærkt - også i dag. De er beregnet til læsesvage unge og voksne. De vil være velegnede til ældre tosprogede med gode danskkundskaber."

Tove Kettner Heiberg, Folkeskolen 30.03.06


Dansk Audiologopædi skrev blandt andet:

"De er bearbejdet og gendigtet i et nutidigt, letlæseligt sprog og giver læsesvage unge og voksne mulighed for at stifte bekendtskab med en ellers ikke særligt tilgængelig del af den danske litteratur."

Natasha Epstein, Dansk Audiologopædi juni 2006

 


Forfatter(e): Henrik Pontoppidan, bearbejdet af Kirsten Kirch
ISBN: 87 7607 222 3

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788776072223
Forlag: Alfabeta 1. udg.
06. jan. 2006
47 sider
Fag: FVU dansk Niveau: 7. klasse Redaktør: Jesper Lyders Andersen
102 , 50 kr.
82 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms