Ordblindeundervisning (23)
Tilpas udvalg
Serie
Engelskundervisning til ordblinde HELP Start materialet gør det muligt for ordblinde og andre at blive bedre til at stave og l...

Engelskundervisning til ordblinde

HELP Start materialet gør det muligt for ordblinde og andre at blive bedre til at stave og læse på engelsk. Materialet er velegnet til specialundervisning i engelsk for børn, unge og voksne, der har et grundlæggende ordforråd, og som supplement i engelskundervisningen i grundskolen.

I HELP Start materialet arbejder eleverne intensivt og systematisk med koblingen mellem bogstaver og lyd i det engelske skriftsprog. Eleverne lærer at lytte sig frem til, identificere og analysere lydene i engelske ord – ordene bliver splittet op i de mindste enheder, fonemer, for derefter igen at blive samlet lyd for lyd til ord. Derudover arbejder de med de seks stavelsestyper i engelsk, som er vigtige at kende.

Eleverne får strategier, konkrete teknikker og regler til at forbedre stavning og læsning på engelsk, og der bliver anvendt multisensoriske teknikker, bl.a. tavlekort med nøgleord til de enkelte sproglyde  og  metoden ’tapping’ -  en slags fingerstavning.

Forfattere: Malin Holmberg, dansk udgave af Lise Marie Nyrup

 

Til HELP Start findes et computerprogram samt tavlekort til smartboard og tavlekort til whiteboard, som kan købes hos den svenske udgiver.

Vejledninger til HELP Start computerprogram

HELP Start login elev
HELP Start login lærer
Afkrydsningsliste til HELP Start
Vejledning til HELP Spell Start

 

 

Supplerende materiale til print:

Info til lærere

Serie
Engelskundervisning med Jack og Molly Learn english with Jack AND; Molly er en serie sjove hæfter til engelskundervisningen med Jac...

Engelskundervisning med Jack og Molly

Learn english with Jack AND; Molly er en serie sjove hæfter til engelskundervisningen med Jack og Molly som gennemgående figurer. Serien foregår rundt omkring i Storbritanien. Undervejs løser eleverne små opgaver med illustrationer, der hjælper godt på vej.

Eleverne træner i at lydere og øver bogstavlyde, forlyde, vokaler midt i ord, endelser, fl-, dr-, ch- og sh-forbindelser, rim og 24 ord i hvert hæfte.

Forfatter: Katja Julia Heuser

Serie
Engelsk – fra 3. klasseWords er en nyudviklet serie læremidler til engelskundervisningen fra 3. klasse. Den henvender sig til alle...

Engelsk – fra 3. klasse
Words er en nyudviklet serie læremidler til engelskundervisningen fra 3. klasse. Den henvender sig til alle elever, som skal lære at læse og stave på engelsk, men er særlig velegnet til ordblinde elever og elever med fonologiske vanskeligheder.

Words bygger på lydmetoden Phonics, som systematisk støtter eleven i at koble bogstav og lyd sammen. Eleverne undervises i læse- og stavestrategier, der sætter dem i stand til at læse og stave på engelsk.

I Words arbejder eleverne grundigt med engelske lyde og stavelsestyper. Når eleverne kan genkende de forskellige stavelsestyper, ved de, hvordan vokalerne udtales. Dermed bliver de bedre i stand til at læse og stave også ukendte ord.

En gennemgående strategi i Words er den multisensoriske teknik tapping, hvor eleverne bruger fingerbevægelser til at fastholde bogstavernes lyde og rækkefølge i arbejdshukommelsen.

Words består af to elevhæfter og en lærervejledning, som beskriver teorien bag materialet, og hvordan de enkelte opgaver skal udføres i praksis. Dertil kommer en række supplerende materialer til de elever, som har brug for ekstra træning. Materialerne findes på det tilhørende website og tæller blandt andet lydopgaver, indlæste diktater, spil, og andre supplerende opgaver, som knytter sig til hvert kapitel i hæfterne.

Se også serien ORD

Sider