IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
145 , 00 kr.
181 , 25 kr.
Løvindens datter, bind 5. Athens mure

Løvindens datter, bind 5. Athens mure

Dette er en fri- og letlæsningsbog, der kan bruges som et supplement til læseundervinsingen i grundskolen.

Eventyrserien Løvindens datter foregår i et magisk univers, der sætter gang i fantasien hos læseren. Teksterne er letlæste og understøttes af illustrationer på hvert opslag.

Hovedpersonen Antiope skal overtage magten og herske over stammen. I en drabelig kamp med nogle tyve ser det sort ud for Antiopes søster. For at frelse hende beder Antiope til Tivaja. Hun vil ofre sig for søsteren. Pludseligt sker der noget sært. Antiopes syn bliver skarpt, armene bliver til forben, og et dybt brøl fylder hendes mund, da hun kaster sig frem.

Det er startskuddet til en spændende serie, der tager udgangspunkt i de gamle myter om amazonerne. Antiope skal tjene Tivaja som en af Moder Jords døtre. Derfor må hun sige farvel til livet som fri kriger. Hun er ulykkelig, men hun kan ikke undslippe sin skæbne – eller kan hun? Skal hun følge den udstukne vej, flygte til Athen med prins Teseus eller noget helt tredje?

Indhold
Antiope har nu været fanget på Athens borg i seks måneder. Hver dag skal hun være sammen med borgens kvinder. Hun skal lære at opføre sig som en græsk kvinde. Det siger Teseus. Hun kan ikke opføre sig som en vild, når hun skal giftes med Herakles, søn af Zeus.

Hun hader det hele – giftemålet, den lange kjole, at male sine øjne og alt det andet, hun skal. Hun er også vred på Teseus, fordi han intet gør for at redde hende. Hun flygter tit op på borgens tag. Her føler hun sig ikke fanget, her er hun under åben himmel, og her kan hun mærke vinden.

Det er svært at få øje på en lykkelig fremtid. Hun får en idé. Hun udfordrer Teseus til en dyst med bue og pil. Vinder Teseus, gør hun, som han siger. Vinder hun, skal han hjælpe hende fri.

Hun sætter strengen på buen. Det kræver stor styrke. Glæden løber gennem hende, da hun lægger pilen på. Hun husker alt, hvad hun har lært. Hun ånder ind og spænder buen. Stormen får sandet til at rejse sig. Hun tager højde for vinden, sigter, slipper og ånder ud. Pilen suser af sted.

Lix: 10

Downloads
Læs uddrag fra en bog i serien

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788773698907
Forlag: Alinea 1. udg.
06. jun. 2017
47 sider
Fag: Dansk Niveau: 2. klasse Redaktør: Trine Risom-Andersen
181 , 25 kr.
145 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms