IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
98 , 00 kr.
122 , 50 kr.
Læsevanskeligheder og selvværd

Læsevanskeligheder og selvværd

Når kravene til læsning overstiger færdighederne i læsning, er der tale om læsevanskeligheder. Læsevanskeligheder fører ofte til manglende selvværd, og hvis der er tale om ordblindhed, kan det forfølge personen livet igennem. Hvis man er opmærksom på problemet og sætter ind med undervisning og støtte, kan man bryde denne »sociale arv«.

Ordblindhed giver i mange tilfælde vanskeligheder med at huske, at orientere sig og at organisere. Både eleven, skolen og forældrene kan handle. Der er brug for konkret og praktisk hjælp i det daglige. Der er ikke meget litteratur om emnet, så denne bog er et kærkomment redskab.

Det er af stor betydning, at de ordblinde elever ud over at blive bedre til at læse og skrive også udvikler deres selvværd, så de kan klare sig og få mod på livet. Bogen indeholder beskrivelse af forskellige slags læsevanskeligheder og ordblindhed, tegn på ordblindhed, livsvanskeligheder, social identitet, selvværd og selvtillid, hvordan det er at være ordblind og et 12 punkts program.

At begynde i skolen er for barnet, at begynde at læse.

At opdage at de andre kan, men jeg kan ikke, er et hårdt slag.

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

"Sproget er meget let tilgængelig. Budskaberne står klare, og instruktionerne er korte og begrundede. Ofte er de sat op i bokse og inserater. Der er enkelte simple tegninger og diagrammer." "Kort og praksisrettet bog, som på en let og anskuelig måde angiver nogle handleveje for ordblindhed."

Erik Nicolaisen Høy, Lektørudtalelse (10/17) 2 818 626 1 (BS)


Folkeskolen skrev blandt andet:

"Mange lærere ved ikke så meget om ordblindhed, og derfor bliver støtten ofte sat ind for sent. Denne bog er en lettilgængelig introduktion til lærere, der ikke har særlig indsigt i læsevanskeligheder. Den gennemgår enkelt og klart karakteristiske kendetegn på ordblindhed og beskriver også grundigt, hvilke symptomer man kan iagttage på forskellige klassetrin." "En glimrende introduktion til ikke-specialister, som har brug for at orientere sig i emnet på en klar, overkommelig og konkret måde."

Helge Christiansen, Folkeskolen april 2010


Læsepædagogen skrev blandt andet:

"Yvonne Lund har skrevet en fantastisk bog, der tager fat på den svære del om selvværd i forhold til læsevanskeligheder." "Denne bog bør være på enhver skole og uddannelsesinstitution, da der er mange gode og brugbare ideer om fx struktur, lektier i en hverdag, hvor der også er børn, unge, voksne i læsevanskeligheder. Bogen burde læses af alle enten for at blive klogere eller for at få genopfrisket essentielle aspekter i forberedelsen af undervisning."

Susanne Kjerstein Madsen, Læsepædagogen nr 4-2010 
 1. udgave 2010

Forfatter(e):
Yvonne Lund
ISBN: 978 87 7607 549 1

 

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788776075491
Forlag: SP Forlag 1. udg.
16. mar. 2010
75 sider
Fag: Dansk Niveau: Voksenhenvendt Redaktør: Jesper Lyders Andersen
122 , 50 kr.
98 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms