IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
78 , 00 kr.
97 , 50 kr.
Lær om Lidcombe programmet

Lær om Lidcombe programmet

behandling af småbørnsstammen, en introduktion
Lidcombe Programmet er en behandlingsform til småbørn i alderen 3-6 år. Målet er at eliminere stammen – altså tale uden stammen, såkaldt "flydende tale".

Metoden er legebaseret, og gennem leg tilrettelægges forløbet ud fra barnets aktuelle stammen og forældrenes og talepædagogens vurderinger. Praksis bliver tilrettelagt ud fra det enkelte barn, og undervisningen foregår individuelt med barn, forældre og talepædagog.

I Lidcombe Programmet ser man forældrene som de bedste behandlere/undervisere, da det er dem, der kender barnet bedst. Programmet bygger på forældrenes daglige deltagelse og observationer. Forældre skal foretage daglige vurderinger og lege målrettet med barnet. Det er via disse daglige vurderinger og tiltag, at metoden kan gennemføres.

Der vil aldrig være to børn, der modtager det samme forløb. Hvert forløb skræddersys til det enkelte barn, hvor alder, køn, interesser, former for stammen og sproglig formåen kontinuerligt danner rammen for tiltag.

1. udgave 2006.

Se også: www.lidcombe.dk

Dansk Audiologopædi skrev blandt andet:

"Lone Feldby har skrevet en fin lille pjece om Lidcombe programmet." "Pjecen vil være et must for nyuddannede Lidcombe-instruktører med alle de mange gode eksempler. Andre logopæder, talepædagoger og studerende kan orientere sig om programmet i pjecen." "Et udmærket alternativ til at skulle læse den engelske litteratur, der ellers er tilgængelig om emnet."

Bi Gram, Dansk Audiologopædi oktober 2006


Tale-Høre-Nyt skrev blandt andet:

"Jeg gennemgik i foråret 2004 Lidcombe Programmet Instruktørkursus, og på den baggrund er det min vurdering, at denne lille bog er en god instruktion til programmet især for fagfolk som tale-hørelærere og andre professionnele, der kommer i forbindelse med børn, der stammer." "Denne lille bog giver et godt indblik i metoden og kan forhåbentlig give flere tale-hørelærere lyst til at søge et instruktørkursus, så Lidcombe Programmet efterhånden kan blive en integreret del af de stammebehandlingstilbud, vi har i Danmark."

Merete Lange, Tale-Høre-Nyt nr 4-2006


 


Forfatter(e):
Lone Cordes Feldby
ISBN: 87 7607 248 7

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788776072483
Forlag: SP Forlag 1. udg.
22. maj 2006
54 sider
Fag: Fagbøger Niveau: Voksenhenvendt Redaktør: Jesper Lyders Andersen
97 , 50 kr.
78 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms