IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
149 , 00 kr.
186 , 25 kr.
Kys og knuste drømme

Kys og knuste drømme

Kys og knuste drømme er en gribende og varm historie om ensomhed, omsorgssvigt og den konstante angst for moderens tilbagefald til drikkeriet.

Rebekka får en dagbog i fødselsdagsgave. Her kan hun skrive om alle sine kys og knuste drømme; om alle de hemmeligheder, hun ikke kan sige til nogen – og hemmeligheder er der nok af.  Hun bor med sin mor og lillesøster. Forældrene er blevet skilt og hendes storebror, Theo, er på efterskole. Langsomt bliver historien rullet ud, og det bliver tydeligt, at der er problemer i den lille familie. Alt var ellers begyndt at se lysere ud. Moderen gik til møder, fik en kæreste og blev veninde med Isabella, der både støttede og var en sjov og spændende voksen. 

Men tegnene lader sig ikke overse. Moderen er begyndt at drikke igen. Hun er kommet i dårligt selskab, og det er gået forbi med kæresten. Det er svært at tale med nogen om det. En dag forsvinder lillesøster og så tager tingene fart.

Foruden det altoverskyggende problem med moderens drikkeri, så er der også plads til teenagelivets store og små bump, opture og nedture som for eksempel sværmerier og forelskelser, venskaber, tanker om livet og alt det der nu sker inde i hovedet på unge mennesker.

Det er desværre ikke kun enkeltstående tilfælde med børn og unge, der vokser op i en familie med misbrugs-problemer. Emnet bliver regelmæssigt belyst i tv-udsendelser og artikler i både trykte og sociale medier – og i 2014 fik TUBA Danmark Kronprinseparrets Sociale Pris for deres indsats for at skabe opmærksomhed om problemet og synliggøre konsekvenser, og for at bryde det tabu, det er, at vokse op i en alkoholramt familie.

Lix 23

1. oplag 2015

Se opslag


Ønsker du at købe bogen som e-bog til iPads/tablets?
Du skal være opmærksom på, at du kun kan handle med betalingskort i Apps& Books-shoppen. Det er ikke muligt at mikse en bestilling med en bestilling i www.spf-herning.dk og foretage køb i samme proces. Du skal afslutte denne handel, før du eventuelt klikker dig over i www.spfappsandbooks.dk

Du kan gå til e-bogen her
Lektørudtalelsen lød blandt andet:

”Bogen er let at læse og den kommer rundt om mange emner i familier ramt af arbejdsløshed og alkoholproblemer. Historien hænger fint sammen. Der er mange op- og nedture og den kan godt virke lidt lang, men heldigvis er der håb til sidst.”

”En god bog om teenage- og familieproblemer. Anbefales til PLC og folkebiblioteker.”

Lars Larsen, Lektørudtalelse 24. november 2015


Børn & Bøger skrev blandt andet:

”Fortællingen er hjerteskærende og hudløst ærlig, og den sætter fokus på et problem, der alt for ofte forties og skjules. Børnene er jo grænseløst loyale overfor de forældre, der svigter dem.

Forsideillustrationen signalerer med sin mørke baggrund og spejlbilledet af pigen med det bedrøvede blik, fanget i det knuste spejl, stemningen og alvoren. Spejlet er til dels knust ligesom Rebekkas liv.

Målgruppen er unge fra omkring 12 år. Bogen kan anbefales, også som udgangspunkt for en snak om et fortiet problem, der berører rigtig mange børn og unge.”

Anette Grønholt Andersen, Børn & Bøger nr 1-2016


Æseløre.dk skrev blandt andet:

”Kys og knuste drømme er en varm og gribenede ungdomsbog der ikke er bange for at tage fat i tabuer. Omsorgssvigt, ensomhed og frygt for morens tilbagefald til drikkeriet er hverdag for Rebekka. Hård kost for en teenager.

Linda Lassen skriver i et let og fængende sprog - i øjenhøjde med sin målgruppe. Selvom Rebekka skriver dagbog, er det ikke en dagbogsroman. Dagbogssiderne er en del af hele historien. Det fungerer rigtig godt.

Kys og knuste drømme er god til selvstændig læsning men kan også bruges i dansk-undervisningen. Her er meget at snakke om.”

Rikke Dyhave, æseløre.dk 21. maj 2016

 


Forfatter(e): Linda Lassen, ill. Andreas Erstling
ISBN: 978 87 7369 957 7
 

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788773699577
Forlag: Alinea 1. udg.
29. okt. 2015
214 sider
Fag: Dansk Niveau: 3. klasse Redaktør: Jesper Lyders Andersen
186 , 25 kr.
149 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms