IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
210 , 00 kr.
262 , 50 kr.
Kort og godt

Kort og godt

To socialpædagogiske spil, der arbejder med at kommunikere på en ny måde, at sætte ord på følelser, at opleve nye sider af sig selv og kammeraterne, at være ansvarlig for egen adfærd og at sige det, man ellers aldrig får sagt.
Indeholder 2 spil (3.-6. klasse) og (7.-10. klasse).

Foreningen af obskonsulenter skrev blandt andet:

“Dersom materialet skal leve op til sine intentioner om at udvikle en klasse i positiv retning skal læreren udvise åbenhed i dialogen f.eks ved at afholde sig fra at bruge sin voksenposition til at arbejde eller at trumfe sit eget synspunkt igennem. Læreren skal være i stand til at skabe en tryg atmosfære i klassen – også når de ubehagelige ting kommer frem.

Læreren må også respektere børnenes ret til at have deres egen mening og deres ret til at sige fra, hvis de ikke synes et kort passer på dem. Det er endvidere lærerens pligt, at sørge for at der bliver en forståelse i klassen for, hvorfor et barns adfærd er, som den er, og at sørge for, at spillet bliver brugt fremadrettet, så alle er klar over, hvordan en positiv udvikling kan finde sted, og så alle kan hjælpe hinanden med denne udvikling.

Brugt på denne måde, synes jeg at spillet har sin berettigelse. Det kan nemlig være godt, at spøgelserne kommer ud af skabet, og at børnene, der har det vanskeligt socialt i en klasse, får noget at forholde sig til. Det kan give dem en forklaring på, hvorfor ingen vil være sammen med dem, - at det ofte handler om bestemte ting, de gør og ikke om, at ingen kan lide dem. Jeg har også oplevet, at børn med lavt selvværd er blevet meget glade og overraskede over, at andre børn har lagt mærke til deres positive egenskaber.

Min mening er altså, at brugt på den rette måde kan “Kort og godt” være et af de materialer, man bruger for at udvikle klassens fællesskab i positiv retning – men det skal bruges med omtanke og medfølelse for alle børnene i klassen.”

Lisbeth Helkiær, juni 2003

 

Forfatter(e): Carl Olav Hansen

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788723532176
Forlag: SP Forlag 1. udg.
31. dec. 2000
Fag: Socialpædagogik Redaktør: Jesper Lyders Andersen
262 , 50 kr.
210 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms