IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
135 , 00 kr.
168 , 75 kr.
Knivens magi, bind 1. De udstødte

Knivens magi, bind 1. De udstødte

 

Lukas opdager en 250 år gammel indskrift i en bjælke på en gammel museumsbygning. Der står: Hjælp mig. Mød mig ved akacien. Ved siden af finder han en gammel kniv. Om aftenen går Lukas hen til et gammelt akacietræ, og ridser i barken med den gamle kniv. I samme sekund går der et stød igennem ham, og han kommer tilbage til 1700-tallet. Her møder han den afrikanske dreng Tom, der har skrevet beskeden i bjælken, fordi han gerne vil have hjælp til at komme hjem til Sankt Croix, hvor han er født, og hvor hans mor bor. Sam er kommet til byen med et skib sammen med en sukkerlast. Nu arbejder han på sukkerfabrikken.

En flok drenge jager Tom og Lukas, der søger tilflugt hos bødlen Johan. Han har før beskyttet Tom.
Johan er både bøddel og medicinmager. Han er i gang med at lave en medicin ved hjælp af kviksølv til en syg pige. Lukas forsøger at hjælpe Tom med at komme med et skib tilbage til Sankt Croix. Men de bliver forfulgt af en bande drenge. Tom kommer i sikkerhed hos bødlen, og Lukas slipper i sidste sekund tilbage til nutiden ved hjælp af kniven.

Tilbage i tiden vil Lukas læse om kviksølv på sin computer. Han opdager at kviksølv er giftigt, og han finder ud af, at der dengang var en sukkerfabrik i byen. Han føler, at han er nødt til at komme tilbage i tiden igen for at hjælpe den syge pige og for at hjælpe Tom med at komme hjem igen.

Bøgernes omdrejningspunkt er dramatik, spænding, gamle dage, venskab, historiske fakta og en tidsrejse. Lukas bliver ført 250 år tilbage i tiden, hvor han får sære, uhyggelige og spændende oplevelser. Serien henvender sig især til drenge fra ca. 8-9 år og et langt stykke op i skoleforløbet.

lix 19,2

Gratis opgaver


Forfatter(e): Jørn Jensen, ill. Niels Bach
ISBN: 978 87 7369 744 3

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788773697443
Forlag: Alinea 1. udg.
19. maj 2009
63 sider
Fag: Dansk Niveau: 2. klasse Redaktør: Jesper Lyders Andersen
168 , 75 kr.
135 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms