FVU dansk (170)
Filtre
Vælg kategori Se alle titler
Tilpas udvalg
Serie
Træn læse- og skrivefærdigheder med hverdagstekster Et grundlæggende materiale med tekster og opgaver til voksne, fx til undervis...

Træn læse- og skrivefærdigheder med hverdagstekster

Et grundlæggende materiale med tekster og opgaver til voksne, fx til undervisning på FVU. Materialet kan bruges til individuel undervisning, holdundervisning eller selvstudium.

Materialet har til formål at fremme læsning og skrivning af hverdagstekster og forbedre og udvikle kursistens kendskab til ords grammatiske sammenhænge, forskellige teksttypers karakteristika, udvikle deltagernes læsetekniske og skriftsproglige færdigheder og give kendskab til metoder og aktiviteter til at fremme studieudbytte.

Teksthæfterne indeholder beskrivende og informative tekster, blanketter, tv-programmer, referater, oplæg til samtale mm.

Forfattere: Inge Allesø Nielsen, Susanne Frost Maarbjerg

Serie
Motiverende letlæsning til unge og voksne Greyline rummer titler inden for forskellige genrer – frilæsning, temalæsning og emn...

Motiverende letlæsning til unge og voksne

Greyline rummer titler inden for forskellige genrer – frilæsning, temalæsning og emnearbejde om for eksempel demokrati, medborgerskab, historiske emner og socialrealisme.

Greyline er udviklet til elever i udskolingen, til kursister på sprogskolerne og voksne, der har brug for litteratur  med relevante emner i den lette ende af skalaen.

Forfattere: Jakob Scheuer, Kirsten Kirch, Kate Royster m.fl

Serie
Læsepædagogisk bearbejdede klassikere til læsesvage Serien Lette klassikere er en række læsepædagogisk bearbejdede udgaver af ...

Læsepædagogisk bearbejdede klassikere til læsesvage

Serien Lette klassikere er en række læsepædagogisk bearbejdede udgaver af kendte romaner. For mange læsesvage unge og voksne kan det være en stor mundfuld at kaste sig ud i læsning af klassiske værker, men med Lette klassikere får læseuvante en indgang til at læse klassisk litteratur på eget niveau.

En del af de originale klassiske romancer findes også  som film. Det giver de pædagogiske muligheder en ekstra dimension.

Forfattere: Herman Bang, Klaus Rifbjerg, Tove Ditlevsen, Jan Guillou, Umberto Eco m.fl.

Serie
Ordbøgerne er udviklet til brug i danskundervisningen på sprogskoler og til generel sprogtilegnelse for nye borgere i Danmark. Ordlisterne er udarbe...

Ordbøgerne er udviklet til brug i danskundervisningen på sprogskoler og til generel sprogtilegnelse for nye borgere i Danmark.

Ordlisterne er udarbejdet med afsæt i ordlister fra Dansk Flygtningehjælp. Der er forklaringer på de danske ords forskellige betydninger med mange eksempler, og ordbøgerne har særligt fokus på det sprog, som er nødvendigt for at kunne skabe sig i hverdag i Danmark.

Med disse ordbøger kan kvaliteten i danskundervisningen øges, idet timerne i klassen kan koncentreres om undervisningen og ikke sinkes af omstændelige ordforklaringer.

Sider