IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
68 , 00 kr.
85 , 00 kr.
At forstå og arbejde med ADHD

At forstå og arbejde med ADHD

»Det er som om der er tivoli i min hjerne hele tiden.«

Antallet af børn og unge, som får diagnosen ADHD bliver større. Men hvad er ADHD, og hvordan kommer det til udtryk?

For at få diagnosen skal man have betydeligt større vanskeligheder med opmærksomhed, impulsivitet og evne til at regulere sit eget aktivitetsniveau end andre på samme udviklingsniveau. Vanskelighederne skal have fundet sted i længere tid og skal være tydelige i flere miljøer f.eks både i hjemmet og i skolen.

Denne bog behandler emnet på en konkret og enkel måde. Der er idéer til strategier, der kan lette hverdagen, og forslag til, hvordan man kan arbejde med de problemer, der kan opstå. Der er ingen enkle løsninger, som fungerer for alle, men der er en masse gode forslag og idéer, som kan være en stor hjælp for mange.

Både arbejdslivet og skolen har forandret sig meget gennem de seneste årtier, med øgede krav til fleksibilitet og evne til at organisere sig. For at et barn eller ung med ADHD skal kunne klare sig så godt som muligt i dette system, skal de have hjælp med de strategier, som alle andre selv ville udvikle. Mange børn og unge med ADHD præsterer ikke på niveau med det, de kan. Det er ikke nødvendigvis materialets sværhedsgrad, som er problemet, men snarere at komme i gang med opgaverne. Børn og unge med ADHD kan ikke fremtvinge motivation, så præstationerne kan variere fra opgave til opgave, emne til emne eller lærer til lærer.

En nyttig lille håndbog til forældre og lærere. Den kommer omkring mange sider af ADHD som f.eks viljestyrede funktioner, manglende tidsfornemmelse, faste rutiner, arbejdshukommelse, selvkontrol, positiv opmærksomhed, planlægning og koordinering.

1. udgave 2014



Lektørudtalelsen lød blandt andet:

”Velstruktureret og god bog, som på en lettilgængelig måde fortæller om ADHD i et sprog, som folk uden for den pædagogiske verden sagtens kan være med i. Det vil derfor være oplagt at have bogen stående ikke bare på seminariernes biblioteker og skolebiblioteker, men også på folkebiblioteket.”

 

Henrik Munch Jørgensen, lektørudtalelse (14/46) 5 134 288 7 (BS)

 

Folkeskolen skrev blandt andet:

”Bogen indeholder mange gode råd angående de forhold, der skal tænkes igennem og findes en konkret ordning på, både i undervisningen og i barnets øvrige dagligdag. Der er ingen hurtige løsninger, det kræver det lange seje træk, og det er de voksne omkring barnet, der skal tage ansvaret herfor.
Når man læser bogen, mærker man forfatterens forståelse og sympati for børnenes vanskeligheder, en holdning, der helt sikkert medvirker til, at god pædagogik har effekt.
Bogen er en god lille introduktion til alle, der ikke har kendskab til ADHD i forvejen, og henvender sig vel mere til almindeligt interesserede end til fagpersoner.”

Hanne Larsson, Folkeskolen 19. november 2014

Skolestart skrev blandt andet:

”Antallet af børn og unge der får diagnosen bliver større, og derfor er det vigtigt at vide, hvad ADHD er, og hvordan det kommer til udtryk. Bogen kommer omkring mange sider af ADHD, fx viljestyrede funktioner, manglende tidsfornemmelser, faste rutiner, arbejdshukommelse, selvkontrol, positiv opmærksomhed, planlægning og koordinering. Bogen er letlæselig og konkret og velegnet både til børnehaveklasseledere, lærere og forældre.”

Grethe Hyldkrog, Skolestart februar 2015

Læsepædagogen skrev blandt andet:

”Bogen giver god mening i en tid, hvor inklusion er i fokus. Mange lærere og elever kan opleve at have brug for hjælp til at forstå, hvad ADHD egentlig er, og få inspiration til arbejdet med elever med diagnosen. Bogen er lettilgængelig, kortfattet og konkret, hvilket gør den overskuelig at læse.”

”Bogen giver mange konkrete ideer til, hvordan man som lærer kan strukturere sin undervisning, så man tilgodeser og støtter elever med ADHD.” ”Jeg vil klart anbefale bogen til alle, der er i berøring med børn med ADHD.”

Birgit Lundemann Street, Læsepædagogen nr 1-2015



 


Forfatter(e): Gunilla Carlsson Kendall, dansk udgave af Line Thuesen
ISBN: 978 87 7607 939 0

 

Ønsker du at købe bogen som e-bog til iPads/tablets?
Du skal være opmærksom på, at du kun kan handle med betalingskort i Apps& Books-shoppen. Det er ikke muligt at mikse en bestilling med en bestilling i www.spf-herning.dk og foretage køb i samme proces. Du skal afslutte denne handel, før du eventuelt klikker dig over i www.spfappsandbooks.dk

Du kan gå til e-bogen her


Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788776079390
Forlag: SP Forlag 1. udg.
02. okt. 2014
75 sider
Fag: Socialpædagogik Niveau: Voksenhenvendt Redaktør: Jesper Lyders Andersen
85 , 00 kr.
68 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms