IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
68 , 00 kr.
85 , 00 kr.
De små tosprogede quizzer

De små tosprogede quizzer

Sparker du med armen? Har du næse på ryggen?

De små tosprogede quizzer er en bog med over 1000 spørgsmål til 3-6 årige tosprogede børn, men alle kan være med. Opgaverne i bogen udvikler børnenes almene og sproglige viden og handler om emner, der er nærværende i barnets miljø. Bogen kan sagtens bruges i børnehaveklasser.

Det er kendetegnende for tosprogede småbørn, at de som 3-årige kun kan enkelte ord, når de starter i institutionen. Mange børn mangler ord, der hører til hjemmelivet, den private sfære og livet uden for institutionen.

Quizbogen repræsenterer mange forskellige emner. I hvert emne er der taget højde for at starte med lette spørgsmål, så barnet får en succesoplevelse og mod på senere læring og ny sprogtilegnelse. I senere opgaver bliver nogle af de svære ord gentaget, så de bliver aktive ord for barnet. Det er vigtigt, at målgruppen får kendskab til de lidt sværere emner, som fællesbetegnelser, forholdsord og mere abstrakte spørgsmål, inden de starter i skole. Disse lidt sværere opgaver er samlet bagerst i bogen. Der er ikke svarliste til spørgsmålene, da svarene forventes kendt af den voksne.

Emner:
- Tøj
- Hjemmet
- Navne
- Mad og drikke
- Tal og tid
- Dyr
- Trafik
- Danmark
- Det danske sprog
- De svære

Baggrund for bogen

Folkeskolen skrev blandt andet:

"Der er ofte flere svarmuligheder. Hvis spørgsmålet fører til en samtale eller følges op med konkretisering i form af en leg, vil det yderligere kunne hjælpe børnene i deres sproglige udvikling. Bogen anbefales til brug i daginstitutioner, børnehaveklasser, og modtageklasser for de yngste."

Tove Kettner Heiberg, Folkeskolen 19.05.06


Skolestart skrev blandt andet:

"Alle børn finder det sjovt at få et spørgsmål at svare på, uanset om det er let eller svært. Og der er nok mange andre end tosprogede børn, som lige skal tænke sig om, før de kan svare, men det gør ikke noget, for det er rigtig sjovt at være med, og mange er helt vilde med at hjælpe de andre, hvis de har brug for det. Desuden er det meget vigtigt, at netop de tosprogede er med til disse quizzer, da det er en rigtig god måde at lære både sprog og begreber på."

Hanne Toxværd, Skolestart 12. juni 2006


Talepædagogen skrev blandt andet:

"Jeg synes at denne nye quizbog er anvendelig både i daginstitutionernes arbejde med de tosprogede børn, i børnehaveklasserne og i sproggrupper, hvor vi også møder de tosprogede børn. Det handler jo om at præsentere disse børn for emner og begreber på mange forskellige måder og "De små tosprogede quizzer" kan være en af dem."

Merete Lange, Talepædagogen nr 3-2006


Læsepædagogen skrev blandt andet:

"Bogen er oplagt at bruge som en slags evalueringsredskab, efter der er arbejdet med de enkelte emner. En fin lille bog."

Lene Mørkholt, Læsepædagogen nr 5-2006


 


Forfatter(e): Kirsten Ahlburg
ISBN: 87 7607 231 2

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788776072315
Forlag: SP Forlag 1. udg.
01. mar. 2006
56 sider
Fag: Quizzer Niveau: 0. klasse Redaktør: Jesper Lyders Andersen
85 , 00 kr.
68 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms