IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
62 , 00 kr.
77 , 50 kr.
Bålet - historien om Kain og Abel

Bålet - historien om Kain og Abel

historien om Kain og Abel
Adam og Eva var de første på jorden. En dag var de ikke kun to. De var tre, for Eva fødte en dreng. Han fik navnet Kain.

Adam og Eva var glade for Kain. Han havde det godt hos dem. Men så en dag skete der noget. Eva fødte en søn mere. Han fik navnet Abel.

En let udgave af den kendte historie om de to brødre. om Kains uvilje mod Abel, et fjendskab, der stikker så dybt og er så alvorligt, at han ender med at slå Abel ihjel.

Se opslag fra en let bibelhistorie

Gratis opgaver/idéoplæg til læreren

Beskrivelse af serien

Pdf-fil til oplæsning
På grund af liniefald i teksten er det nødvendigt at bruge CD-ORD versioner fra 7.01. Filerne er kun til oplæsning. De kan ikke printes.

Folkeskolen skrev blandt andet:

"Bøgerne er udkommet i en serie - alle med en guldgrube af fortællinger fra Det Gamle Testamente - beregnet til elever i 1. og 2. klasse, hvor der er tilhørende idéoplæg til samtale og debat eller bare som kontrol til læreren i forbindelse med frilæsning. Desuden er der forslag til forskellige opgaver som for ek­sem­pel tegning og drama, ikke videre originalt, men dog genkendeligt og meget brugbart. Illu­stra­tionerne er klare, og layoutet indbyder begynderlæseren til at læse, fordi det er nemt at overskue den sparsomme tekstmængde på hver side. Billedsiden udvider historien og støtter teksten i disse fire rigtig gode fortællinger.
Jeg brugte min egen datter som prøveklud, og det var faktisk lidt sjovt for hende, at hun selv kunne læse dem, og at der ikke hele tiden var en eller anden moderlig lærer ind over, der skulle forklare alting. Så god fornøjelse med selvlæsningen. Det er aldrig spildt ulejlighed at fodre sine børn med gode historier, og det samme gælder dem, vi har ude i skolerne, uanset religiøst ståsted eller ej, for med den nye prøvemulighed i faget kristendomskundskab er det jo blevet et trinmål efter 3. klasse."

Heidi Friborg Christophersen, Folkeskolen 15. maj 2007


Lektørudtalelsen lød blandt andet:

"På trods af et yderst enkelt sprog præsenteres de gamle grundfortællinger fængslende og medrivende med vægt på det dramatiske indhold og uden forkyndende overtoner. Teksten har meget korte linjer med almindelige, ofte lydrette ord i korte og alligevel naturlige sætninger i små afsnit med korte overskrifter. Hvert bind har sin egen erfarne illustrator. Fælles er, at billederne i s/h med gråtoning udmærket supplerer teksten, nok mere skaber rum og stemning omkring fortællingen end de egentlig støtter tilegnelsen af teksten."

Jens Verner Niesen, Lektørudtalelse (07/20) 2 671 161 4 (BS)


Lærerstuderendes Landskreds skrev blandt andet:

"Illustrationerne er en god del af bogen, idet de følger teksten. Der er ingen ekstra illustrationer, der forstyrrer ”læseren”. Med andre ord understøtter illustrationerne teksten, således at eleverne har mulighed for både at læse teksten, men også at ”læse” teksten visuelt. De mindre gode læsere er hermed tilgodeset. Bøgerne lægger op til samtale og diskussion omkring grundlæggende tilværelsesspørgsmål. Bøgerne tilgodeser på denne måde selve formålsparagraffen for faget kristendomskundskab."
"Jeg kan kun anbefale bøgerne, der er et virkeligt godt alternativ til det materiale der allerede findes."

Lone Alstrup, Lærerstuderendes Landskreds 16. september 2008 Forfatter(e): Kirsten Ahlburg
ISBN: 978 87 7607 287 2

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788776072872
Forlag: Alinea 1. udg.
27. mar. 2007
24 sider
Fag: Dansk Niveau: 1. klasse Redaktør: Jesper Lyders Andersen
77 , 50 kr.
62 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms